Er is niets spannender en leuker voor ouders en kind dan wanneer iets voor de eerste keer gebeurt en meegemaakt wordt. Zo ook wanneer je kind voor het eerst naar de buitenschoolse opvang gaat. Wanneer je kindje vier jaar oud is, mag hij/zij naar school en ook voor het eerst naar de buitenschoolse opvang. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, kunnen jullie je goed op dit moment voorbereiden. Hoe je dat precies doet kun je in deze blog teruglezen. Het mooie aan kinderen is dat zij zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties en dat ze vaak al na een paar dagen nieuwe vrienden en vriendinnetjes hebben gemaakt.

Plan gerust een kennismakingsgesprek in

Voordat je kleintje naar de buitenschoolse opvang (BSO) gaat, gaat er een gesprek aan vooraf. Je kunt een afspraak inplannen met de kinderopvang Groningen, zodat je alle vragen die je hebt kunt stellen, je persoonlijke wensen en die van je kind kunt doorgeven en je meer informatie over de BSO ontvangt. Wist je dat er vaak sprake is van een doorstroom van kinderen vanuit het kinderdagverblijf naar de BSO? Vaak zitten beide vormen van opvang bij elkaar in de buurt gevestigd. Dat is ideaal, want dan kan je kindje soms al even komen kijken bij de BSO. Door spelletjes mee te doen en alvast te wennen aan de nieuwe omgeving en kinderen, kan je kind op een rustige en fijne manier kennismaken met zijn/haar nieuwe plekje.

Breng je zoon of dochter een middagje langs om te wennen

Ben je op zoek naar een leuke buitenschoolse opvang Groningen? Dan is het een goed idee om in je directe omgeving na te vragen waar je familie en vrienden goede ervaringen mee hebben. Hoe leuk is het als je kleintje bij bekende andere kindjes in de groep kan komen? Verder kun je zelf verschillende BSO’s benaderen, zodat je bij elke partij binnen kunt kijken om de sfeer te proeven en na te gaan of de buitenschoolse opvang iets voor je kind zal zijn. Wanneer je een goede klik hebt en er plek is, kun je een wenmiddag voor je kleintje inplannen. Je kunt de kleine het beste twee uurtjes kennis laten maken en laten spelen op de BSO, daarna haal je hem/haar weer op. Wanneer je kind nog een extra wenmiddag nodig heeft, kun je die daarna altijd nog inplannen.