In Nederland kiezen steeds meer organisaties – zoals bedrijven, scholen en overheidsinstanties – voor aansluiting op een online leerplatform. Deze platforms worden in het jargon ook wel e-learning platforms genoemd.

Maar waarom is het zo slim om als ondernemer voor jouw organisatie en online leerplatform te kiezen? Mocht je nog twijfelen, dan lees je hieronder de vier belangrijkste redenen om als organisatie voor e-learning te gaan.

1. Een online leerplatform is handig in deze tijd van corona

De afgelopen tijd is, door het rondwarende coronavirus, gebleken hoe belangrijk het is om digitaal actief te kunnen zijn. Ook als je personeel niet op de werkvloer is, kunnen ze via een online leeromgeving, via apps als Microsoft Teams of Facetime, toch bezig blijven met hun werk, met leren en met elkaar (digitaal) ontmoeten.

2. Nuttig voor het onderwijs

Online leerplatforms zijn ideaal om in het onderwijs te gebruiken. Of je nu een middelbare school bent, een basisschool of een algemeen leerinstituut: voor dit soort organisaties zijn leeromgevingen onmisbaar.

Leerlingen en studenten kunnen opdrachten en materiaal via de leeromgeving downloaden, video’s bekijken en ook hun toetsen en opdrachten via een leeromgeving inleveren. Op die manier kun je als educatieve instelling jouw medewerkers, leerlingen en studenten snel van de benodigde informatie voorzien.

3. Gemakkelijk de ontwikkeling van je medewerkers volgen

Een derde grote voordeel van een online leerplatform is het feit dat deze systemen het heel gemakkelijk maken om de ontwikkeling van je personeel goed te volgen en te monitoren. Zo kunnen medewerkers online cursussen volgen, toetsen maken en een eigen portfolio opbouwen.

Als werkgever van een organisatie heb je zo veel manier papierwerk en kun je altijd en overal, met een paar klikken op de knop, zien hoe het er qua opleiding en ontwikkeling met jouw medewerkers voor staat. Ook kun je het lesmateriaal snel actualiseren als beheerder, oud lesmateriaal verwijderen en nieuwe methoden en materialen aan het systeem toevoegen.

4. Een online platform maakt leren op maat mogelijk

Ten slotte is de mogelijkheid om je medewerkers op maat en gepersonaliseerd te laten leren, een groot voordeel van een online leeromgeving. Per medewerker kun je bepaalde leeronderdelen klaarzetten en activeren. Vanuit een beheersaccount kun je nog veel meer doen om het werken via de online leeromgeving af te stemmen op de individuele behoeften per personeelslid.