Aandacht is bij onderwijs van groot belang. Veel ouders merken dat hier op openbare scholen vaak een tekort aan is en besluiten om een kind naar een particuliere school te sturen. De vraag naar particulier voortgezet onderwijs is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Naast dat veel ouders en kinderen al kiezen voor particulier voortgezet onderwijs, zijn er ook veel mensen die hierover twijfelen. Om hierbij te helpen, worden er in dit artikel een aantal voordelen benoemd.

Een tekort aan leraren

De stijgende groei van particulier voortgezet onderwijs, heeft mede te maken met het tekort aan leraren. Op zowel de basis en middelbare school, is er een tekort aan goede leraren. Daarnaast blijkt het ook dat erg veel ouders niet tevreden zijn met het reguliere onderwijs in Nederland. De klassen zitten erg vaak vol en er is te weinig aandacht voor elke individuele leerling. Doordat de klassen zo vol zitten, zouden de leraren ook meer spanning ervaren. Hierdoor zou de kwaliteit van de uitleg ook minder zijn dan op een particuliere school. Naast de inhoudelijke argumenten, zorgt de stijging van de populariteit er ook voor dat steeds meer ouders het überhaupt in overweging nemen.

De voordelen van particulier onderwijs

Veel kinderen waarbij regulier onderwijs niet goed past, komen terecht bij particulier onderwijs. In de meeste gevallen pakt dit vervolgens wel goed uit. Hetgeen dat particulier onderwijs sterk maakt, is de empathie en maatwerk. De klassen zijn namelijk aanzienlijk kleiner en hierdoor krijgt elke leerling meer uitleg. Een gemiddelde klas in particulier onderwijs bestaat uit zo’n acht tot tien leerlingen. Door deze kleine klassen is het vaak ook rustiger in een lokaal. Hierdoor kunnen leerlingen zich vaak stukken beter concentreren en kan er meer geleerd worden in een kortere tijd. Erg veel mensen kiezen de laatste tijd voor particulier onderwijs van HIP. Dit omdat zij veel waarde voor leerlingen kunnen bieden.